BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Tıp Fakültesi

Başkent Üniversitesi Yapay Zeka Ekibi Teknofest 2024'te Birinci Oldu!

Teknofest Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması'nın "Bilgisayarlı Görü ile Mamografi Görüntülerinin Analizi ve Mamografi Radyoloji Raporlarından Varlık İsmi Çıkarımı (Named Entity Recognition) ve BI-RADS Kategorisi Tahminleme" konulu  2024 yılı finalleri 5 - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında - Antalya ANFAŞ alanında yapıldı. Başkent Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçalı'nın yöneticiliğinde Ekip Danışmanı Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Murat Koçak, Ekip Kaptanı Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Fatih Güven, Ekip Üyeleri Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendislik Bölümü Dönem 4 öğrencisi Zübeyr Said Özeren ve  Tıp Fakültesi Dönem 4 öğrencisi Stajyer Dr. Nuri Alper Akbay'dan oluşan ekip ile temsil edildi. Başkent Üniversitesi Yapay Zeka Ekibi, ikinci elemeyi geçip finalde yarışan 38 takım arasında birinci olmuştur.

Sıralamaları görüntülemek için tıklayınız.

Ödül töreni 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleşmiştir.