15'inci Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri sahiplerini buldu

GÜVEN Sağlık Grubu tarafından tıp alanında bilimsel çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Ödülleri’ 15’inci yılında da sahiplerini buldu.

Ruh Sağlığı Anabilim Dalımızın öğretim üyelerinden  Dr. Yasemin Hoşgören Alıcı

XV. Dr Aysun ve Ahmet Küçükel Tıp Ödüllerin'de Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü üçüncüsü olmuştur.

GÜVEN SAĞLIK GRUBU’NDAN GENÇ ARAŞTIRMACILARA DESTEK

‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’nü almaya hak kazanan hekimler ise şu şekilde; “1’inci, ‘Teşhis Edilememiş Genetik Geçişli Nadir Hastalıkların Tüm Ekzom Dizi Analizi ile Araştırılması’ ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Metabolizma Bilim Dalından Dr. Merve Koç Yekedüz. 2’nci, ‘Konjenital Diyafragma Hernisinde Prognoz ve Risk Daha İyi Hesaplanabilir mi?’ konulu araştırmasıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalından Dr. Yasemin Ezgi Köstekçi. 3’üncü, ‘Şizofreni Hastalarında Belirginlik Ağının Düzenlenmesinde Dopaminin Rolü ve Bunun Tedaviye Yanıt ile İlişkisi’ konulu araştırmasıyla Başkent Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Dr. Yasemin Hoşgören Alıcı.”

‘Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü’ de, ‘Küçük Damar Hastalığı Tanı, Takip ve Risk Faktörü Belirlenmesinde Retina Vasküler Yapılarının Dijital Görüntüleme ile İncelenmesi İçin Yöntem Geliştirme Projesi’ ile Güven Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Doğan Ceyhan almaya hak kazandı.