2022-2023 TÜRKÇE TIP DÖNEM 1 ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

Ders kayıt işlemleri, BUOBS ÜZERİNDEN 12.09.2022 de başlayacak- 16.09.2021 tarihinde sona erecektir.

DÖNEM SONU GENEL SINAVI tüm öğrencilere otomatik olarak kodlanacaktır. Lütfen bu satıra herhangi bir işlem yapmayınız.

DÖNEM sonu sınavı dışında TOPLAM 14 DERS bulunmaktadır. Bunlardan ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ (ORY100) ve KARİYER PLANLAMA (KRY 100) tüm öğrenciler için zorunlu ve kredisiz derslerdir. Kayıt sonunda ders listenizde en az 61 kredilik (12 ders) ve en çok ise 64 kredilik (14 ders) ders bulunmalıdır.

Öğrenci kredileri arasındaki bu farklılık öğrencinin tercih ve durumuna bağlı olup BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI ve GÜZEL SANATLAR birimi tarafından yürütülen derslerden kaynaklanmaktır:

-İki (2) kredilik ders olan Bilgisayar Okuryazarlığı’ndan (BTU100) sınava girip muaf olanlar bu derse kayıt yaptırmak zorunda değildir.

-Bir (1) kredilik GÜZEL SANATLAR birimi tarafından verilen Kentler ve Tarihsel Çevre dersi (GSB129) zorunlu derstir. Ancak öğrenci bu dersi bu sömestrde almak zorunda değildir Eğitiminin herhangi bir aşamasında alabilir (bu sömestre alıp aradan çıkartmak önerilir).

Bu bilgiler ışığında (sene sonu sınavı hariç) kayıt yaptığınız derslerin kredi toplamı; 61 (12 ders), 62 (12 ders + GSB129), 63 (13 ders + BTU100) veya 64 (14 ders + GSB129 + BTU100) seçeneklerinden biri olmalıdır.  Ders kayıtlarınızın kredi toplamı BU SAYILARDAN FARKLI BİR SONUÇ VERİYOR İSE YANLIŞ BİR KAYIT YAPMIŞ DURUMDASINIZ. LÜTFEN SON BİR KEZ GÖZDEN GEÇİRİP DÜZELTİNİZ.

BUOBS ile ders kayıtları öğrencinin ders kaydını onaylamasından sonra kesinleşir. Kayıt işlemi onaylanmalıdır ve öğrenci onayı sonrasında koordinatör tarafından onaylanır. Bu nedenle, kayıt yaptırdığınız derslerden emin olduktan sonra, kayıt işlemini son işlem olarak onaylamayı unutmayınız. Bilgilendirme amaçlı aşağıdaki tabloda ders adları ve kodları yer almaktadır;

DÖNEM 1 TÜRKÇE

TTF100