Doç. Dr. Özgür KÜTÜK, 2021 yılı Dr. Nejat Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Ödülü'ne layık görülmüştür.

Doç. Dr. Özgür Kütük

2021 Bilimsel Araştırma Ödülü, kolon kanserinde ilaç hedefi olabilecek moleküllerin hücre ölümü üzerine olan etkilerinin araştırılmasını hedefleyen proje önerisiyle Doç. Dr. Özgür Kütük’ün oldu.

Dr. Kütük, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

Bilimsel Araştırma Ödülü ile tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, ülkemizde bu alanlarda bilimsel araştırma yapmak isteyen araştırmacıların projeleri destekleniyor. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri kapsamında, 1959 yılından bu yana 179 kişiye Bilimsel Araştırma Ödülü sunuldu.